Locatie

Brouwerij Martinus

Datum

19 juni 2019

Tijd

20:30 - 23:00

Entree

€15 / €8 (student)

Martin De Ruiter Trio – 19 Juni

MARTIN DE RUITER TRIO
Line up: Martin de Ruiter – bandoneón, Elliot Muusses – electrisch gitaar, Erik Winkelmann – contrabas
aanvang: 20.30
entree: 15,-/8,-

Het Martin de Ruiter-trio speelt muziek op het snijvlak van tango en jazz met een repertoire bestaande uit ‘standards’ en eigen composities met veel ruimte voor improvisatie.
Dat de bandoneón niet uitsluitend voor de tango is, bewijst dit ensemble rond bandoneonist/componist Martin de Ruiter.
Na zijn studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten richtte hij zich als accordeonist eerst op hedendaagse gecomponeerde muziek. Via theatermuziek en filmmuziek kwam hij in contact met de tango en de bandoneón. Hij speelde o.a. in Quinteto Capital Tango en speelde de solo-bandoneón in ‘Maria de Buenos Aires’, tango-opera van Piazzolla.
Gitarist Elliot Muusses studeerde korte tijd aan de tango-opleiding van het Rotterdams Conservatorium voor hij besloot zich toch eerst geheel aan de jazz te wijden. Hij behaalde zijn Master Degree in jazz gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelde in veel jazz- en tango-ensembles waaronder Trasnoche en Sexteto Canyengue.
Contrabassist Erik Winkelmann speelt sinds 1995 in het Metropole Orkest. Na zijn studie klassiek bas aan het Amsterdams Conservatorium studeerde hij nog enige tijd jazz-bas. Speelde naast alle stijlen lichte muziek ook regelmatig tango o.a. in Conjunto Nuevo en Quinteto Capital Tango.

 

Tickets via: https://eventix.shop/sav9wx73

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0