Datum

24 november 2019

Tijd

15:00 - 18:00

Margriet Sjoerdsma & Martin Fondse 24 November

MARGRIET SJOERDSMA & MARTIN FONDSE
‘This Is (Not) The End’

Een programma over (on)eindigheid. Ieder einde is een nieuw begin.

Margriet Sjoerdsma – zang, piano, gitaar, ukelele en composities, Martin Fondse – composities, piano, vibrandoneon, zang

aanvang: 15.00

entree: 15,- /8,-

Een bijzonder concert waarbij twee muzikale krachten worden gebundeld. 

Liedjesmaker Margriet Sjoerdsma, ook wel bekend als ODELION, en pianist, componist Martin Fondse staan voor het eerst samen op het podium. Sierlijke melodieën, rijke harmonieën en een prachtige stem komen samen in een concert vol folk, klassiek, jazz en pop.
Ze zijn beiden multi-instrumentalisten en verkennen de akoestische en elektronische kanten van hun instrumenten. Ze klinken zowel klein en verstild als orkestraal.
De mogelijkheden zijn eindeloos.

Over Margriet Sjoerdsma:

Margriet veroverde Nederland met ‘A Tribute to Eva Cassidy’. Meer dan 80 keer speelde ze met dit project in uitverkochte zalen. Het startschot hiervoor was een optreden in VPRO’s Vrije Geluiden, gevolgd door het North Sea Jazz Festival en een afgeladen Concertgebouw. De Telegraaf concludeerde: ‘Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf.’**** De Stentor schreef: ‘Sjoerdsma is extravert, charmant en een beetje ondeugend.’****

Margriet bracht dit jaar haar debuutalbum ODELION uit, opgenomen met producer Tobias Fröberg (o.a. Ane Brun). Samen met haar voltallige band maakte ze een album met een groots geluid. OOR schreef: ‘ODELION is een nieuwe Nederlandse parel die ontdekt moet worden’.  Avontuurlijke arrangementen met harmonisch spannende wendingen, melancholische melodieën met onverwachte afslagen en hobbels. Geïnspireerd door Scandinavische artiesten als Ane Brun, José Gonzáles en Teitur.

Margriet won onlangs de prestigieuze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret. Die werd op 2 februari 2019 met een Bronzen Leeuw verzilverd in het Schillertheater (vorige winnaars o.a. Lenny Kuhr en Herman van Veen) en ze presenteerde haar album in o.a. Paradiso, Lantaren-Venster en bij Leo Blokhuis, Radio 2.

Over Martin Fondse:

Martin Fondse is een alleskunner. Als pianist, componist, dirigent en arrangeur heeft hij een grote naam opgebouwd. Dat leidde in december 2017 tot het hem toekennen van de prestigieuze Buma Boy Edgar Prijs. De jury noemde het werk van Fondse kleurrijk en veelzijdig. Het zijn termen die inderdaad perfect passen bij zijn werk. Hij is in staat om op een meeslepende manier bruggen te bouwen tussen verschillende muzikale stijlen. Als toetsenist en tegenwoordig ook als vibrandoneon-speler blijft hij zichzelf vernieuwen. Daarnaast speelt Fondse veelal zijn eigen composities die vol zitten met traditionele bigband-verwijzingen, moderne dans- en klassieke muziek. Met zijn negenkoppige Martin Fondse Orchestra prikkelt hij het publiek en laat zijn bandleden excelleren. 

Internationaal werkte hij in recente jaren intensief samen met de Braziliaanse ster Lenine, Peter Erskine & Doudou N’Diaye Rose en Matthew Herbert en trad hij op als dirigent bij het Orquestra Tom Jobim (BR). In Nederland ging Martin Fondse langlopende samenwerkingen aan met Eric Vloeimans, Mete Erker, Eric van der Westen en Remy van Kesteren. 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0