Datum

23 oktober 2019

Tijd

20:30 - 22:00

Maarten Hogenhuis Trio 23 Oktober

Maarten Hogenhuis – saxofoon; Phil Donkin – contrabas & Mark Schilders – drums.

In januari 2017 vond het eerste concert plaats op de nieuwe locatie van de Stichting Jazz, Brouwerij Martinus. Dit zou een quiz kunnen worden. Wie speelden er toen? Maar iedereen die daarbij was, weet het nog. Het MAARTEN HOGENHHUISTRIO. Dit keer spelen ze weer in die mooie brouwerij naast de composities van Hogenhuis ook een selectie van minder bekende standards uit het American Songbook. Echter, het draait voor hen om de interactie tussen elkaar.

Inmiddels is de contrabassist Thomas Rolff vervangen door de Engelse Phil Donkin. Met deze nieuwe bezetting brachten zij afgelopen mei het album Rise en Fall. De kritieken zijn lovend, op dit concert kan iedereen zich dus verheugen.

“Rise & Fall is een voorlopig hoogtepunt in het oeuvre van tenorsaxofonist Maarten Hogenhuis. ★★★★”

– Volkskrant

Dit trio onder leiding van Maarten Hogenhuis (o.a. bekend van BRUUT!; Krupa & the Genes) ontwikkelt zich steeds meer tot een vaste waarde binnen de Nederlandse jazzscene. De muziek voor dit album schreef Hogenhuis specifiek voor zijn huidige bandleden: Mark Schilders (Fabrik, New Rotterdam Jazz Orchestra, Jeroen van Vliet Moon Trio) op drums en Phil Donkin op bas. Deze veelgevraagde bassist speelt, naast zijn eigen trio en kwartet, ook in de bands van Dhafer Youssef (Birds Requiem), Nils Wogram (Root 70), Nir Felder, Marius Neset, Shai Maestro en Ben Monder, om maar een paar namen te noemen.

Entree €15 / €8

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0