Locatie

Brouwerij Martinus

Datum

31 maart 2019

Tijd

15:30 - 18:00

Entree

€12 / €8 (student)

Klassieke Affaire 31 Maart

MARK ALBAN LOTZ – Solo & Duo
Line up: Mark Lotz – fluiten: piccolo, c-, alto-, bass-, pvc-contrabass-, geprepareerde fluiten, flötophoon, stem en electronics. Andrea Caruso – contrabas.
Aanvang: 15.30
entree: €12 / €8 (student)

Mark Alban Lotz is fluittist, componist en een echte improvisator. Hij maakt onvoorspelbare, avontuurlijke muziek.

In de Brouwerij Martinus start hij met een aantal stukken uit zijn ‘Solo Flutes’ repertoire. Daarna speelt hij samen met de Groningse bassist Andrea Caruso waarbij de musici met wijdopen oren het klassieke avontuur met elkaar aangaan!

Zijn ‘Solo Flutes’ programma is een meeslepende trip naar een uniek muzikaal universum. Met veel fantasie creëert Lotz een verpletterende klank en kleur architectuur.

Het repertoire spant van composities in hedendaagse muziek, ‚noise’ georiënteerde improvisaties tot stukken die Jazz en Indiase invloeden reflecteren. Als duo zullen Lotz en Caruso een aantal echte klassieke (fluit)stukken spelen die als vertrekpunt dienen voor hun dynamische wereld. Een wereld van ritme, sferische klanken, gemechaniseerde perpentua, en sound scapes.  Verrassend, sympathiek, jeukend, avontuurlijk, grappig, onvoorspelbaar maar vooral ook om vrolijk van te worden!

Lotz wordt geprezen voor zijn rusteloze creativiteit en visie. Slagwoorden van de internationale pers: ‚Genius‘, ‚Giant’, ‚Legend‘, ‚Big Voice’, ‚Master-flutist’, ‚‘Film Maker Of Breath‘.  Een jazz en avant-garde kunstenaar die ook de pure schoonheid in muziek kan omhelzen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0