Locatie

Brouwerij Martinus

Datum

22 mei 2019

Tijd

20:30 - 23:00

DASH! – 22 Mei

DASH!

Line up: Maarten Ornstein – saxofoons, Alex Oele – bas, Eric Hoeke – drums

aanvang: 20.30

entree: 15,- /8

Een concert van DASH! is als de Olympische 100 meter sprint: Een opwindende, bijna fysieke ervaring. Altijd is het publiek onder de indruk hoe de band complex samenspel combineert met aanstekelijk speelplezier.

DASH! creërt haar eigen muzikale universum met bedrieglijk eenvoudig materiaal, een universum waarin slechts de noten worden gespeeld die er echt toe doen, en waarin overbodige ruis geen plaats heeft. Zo wordt een concert van DASH! een intense, bijna hypnotische avond waarin ongegeneerde swing wordt afgewisseld met vulkanische uitbarstingen en fluisterende melodieën.

DASH! Werd opgericht in 2004 en maakte in 2012 een doorstart in de huidige bezetting.
Als trio maakte de band drie CD’s waarvan BOOGIE (2017) de laatste is.
Maarten Ornstein is een gelauwerde saxofonist en werkt met toonaangevende musici uit zowel geïmproviseerde als klassieke muziek. Zijn eclectische spel is te horen op meer dan 40 CD’s van verschillende internationale ensembles en musici.

Bassist Alex Oele en drummer Eric Hoeke completeren de DASH! line-up. Beiden behoren tot de absolute top van Nederland op hun instrument. Samen vormen ze een unieke tandem met een heel eigen geluid en benadering van de muziek.

-”DASH! maakt free funk van wereldklasse”-

(Dutch press on DASH! Off)

-“Maarten Ornstein heeft wederom bewezen in de hedendaagse Nederlandse jazzscene als uitvoerend musicus en bovenal als componist een uitzonderlijke kracht te zijn”

(Dutch press)

-”Het is heerlijk chaotisch!’- (Dutch press)

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0