Locatie

Brouwerij Martinus

Datum

29 mei 2019

Tijd

20:30 - 23:00

Entree

€15 / €8

Boi Akih & Zoumana Diarra – 29 Mei

BOI AKIH & ZOUMANA DIARRA

Line up: Monica Akihary – stem, electronica, Niels Brouwer – gitaren, Zoumana Diarra – kora, ngoni, percussie

aanvang: 20.30

entree: 15,- /8,-

De concerten van zangeres Monica Akihary en gitarist Niels Brouwer beter bekend als Boi Akih zijn een belevenis, adembenemend en meeslepend. Samen met Zoumana Diarra op kora, ngoni en percussie geven zij leven in de intimiteit van de songs met zinnenprikkelende virtuoze improvisaties.

Door de vele concerten en tours blijft Boi Akih het eigen muzikaal vocabulaire ontwikkelen, waardoor klanken en elementen uit verschillende tradities een nieuwe betekenis krijgen. Voor dit trio bouwt Zoumana Diarra niet alleen zijn instrumenten zelf, maar voegt hij o.a. ook meer snaren toe aan de ngoni dan in de mandingo-traditie gebruikelijk is.

Zo schreef de Volkskrant: ‘Fabelachtige zang en meesterlijk gitaarspel in een eigen universum Akihary’ en Brouwer zitten elkaar dicht op de huid maar spelen nooit op safe. Hun muzikale acrobatiek is soms zo gedurfd, dat je als luisteraar ongemerkt de adem inhoudt.’

Boi Akih spreekt tot de verbeelding door de klankrijkdom van Akihary’s warme en soepele stem, het karaktervolle en inventieve gitaarspel van Niels Brouwer en de grote verscheidenheid aan kleuren en grooves in het spel van Zoumana Diarra.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0