BTW in alle staten

Provinciale verkiezingen? Moet je daar iets mee? Jazeker. Provincies gaan over de uitbreiding van steden en dorpen, de aanleg van nieuwe woon- en werklocaties, over wegen, spoorwegen, waterwegen en over natuur-, recreatie- en agrarische gebieden. Ze spelen een hoofdrol in het landschapsbeleid en houden toezicht op waterschappen en gemeenten. De provinciale verkiezingen van 15 maart 2023 mag je dus niet aan je voorbij laten gaan.

Voorafgaand aan de verkiezingen presenteert GRAS BTW in alle staten. In drie opeenvolgende avondshows gaan linkse man Bram Douwes (B) journalist Thereza Langeler (T) en linkse man Wilbert van de Kamp (W) met diverse gasten in gesprek over de belangrijkste verkiezingsthema’s. Dat doen we, heel verfrissend, zonder lijsttrekkers en potentiële statenleden. BTW zetten niet de politiek maar de inhoud voorop.

Op dinsdag 7 maart beginnen we met de basis en behandelen we alles wat samenhangt met grond, water en biodiversiteit. Woensdag 8 maart duiken we het landschap in en gaat het over natuur, landbouw en energie. Op donderdag 9 maart sluiten we de serie af met een gesprek over de stad, de dorpen, de stenen, de wegen en de cultuurhistorie. Alle afleveringen vinden plaats Brouwerij Martinus, Kostersgang 32-34, Groningen, aanvang 20:00 uur.

Te gast zijn onder meer landschapsarchitecten Hanneke Kijne (MORE Landscape), Lieke Jildou de Jong (Landscape Collected) en Sven Stremke (Wageningen Universiteit), cultuurhistoricus Marinke Steenhuis (SteenhuisMeurs) en dijkgraaf Roeland van der Schaaf (Noorderzijlvest). Daarnaast presenteren Bram, Thereza en Wilbert iedere aflevering twee droomgedeputeerden, personen zonder politieke pet waarvan we dolgraag zouden willen dat ze op basis van hun kennis en kunde zitting zouden nemen een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Die namen houden we nog even geheim. Tot 7, 8 en 9 maart. Tot BTW in alle Staten!

Wil je goed beslagen ten ijs komen? Doe dan vooraf de NaWijzer (www.nawijzer.nl) die GRAS speciaal voor BTW in alle Staten samenstelde. Met de NaWijzer geef je aan welke visies, plannen en ideeën volgens jou een plek verdienen in het coalitieakkoord 2023 – 2026.