Onze bieren

Onze bieren zijn dagelijks te koop in de winkel van de brouwerij.

Blond

Martinus Blond is een Blond bier. Het bier is licht bitter en lekker fris. In de neus ontdek je al direct de gebruikte hop, namelijk Saaz.

Saison

Martinus Saison is geïnspireerd op de traditionele gewoontes rondom de Saison. Dit bier werd in het voorjaar gebrouwen voor de landarbeiders om bij te komen en af te koelen. Het is dan ook een echt verfrisser. Wat lichte kruidigheid en een vleugje citrus.

Saison BA

Martinus Saison Barrel aged.
Onze Saison heeft een half jaar op hout gelegen, een prachtige Saison met tonen van hout.

1717

Martinus 1717 is een Witbier. Dit bier is gebrouwen ter nagedachtenis aan de Groningse stormvloed in 1717. Het is een fris zomers witbier met mooie hoparoma's en citrustonen.

Peerd

Martinus Peerd verleidt je met de aroma’s van citrus, passievrucht en ananas. De magie van deze IPA zit hem in de speciale gist en hop zoals Amarillo, Mosaic en Simcoe.

Tripel

Martinus Tripel is gebrouwen met drie verschillende granen. Frisse aroma's en een lichte kruidigheid. Deze Tripel is zacht van smaak en heeft een fijne verwarmende afdronk.

5e Klok

De dagen worden donkerder, de herfst is in aantocht. Dus: Ons bokbier is er weer. De Martinus 5e klok. Zacht en soepel, robijnrood, ondergistend bokbier.

Jozef

De dubbel van Martinus heet Jozef. Zachtbitter, lichtzoet, fruitig en een licht aroma van chocolade. Vanuit Brouwerij Martinus zie je de Sint-Jozefkerk. Door z'n zeshoekige vorm zijn vanuit elke positie twee klokken zichtbaar.

Quadrupel

Martinus Quadrupel is een Quadrupel van 9%. Je ontdekt al snel de geuren en smaken van vijgen en rozijnen in dit bier. Rijke ronde smaken en donkere geuren en kleuren.

Smoked Porter

De Martinus Imperial Smoked Porter. Gebrouwen met Duitse rookmout en Britse turfmout. Een bier om je tanden in te zetten.

Calmix

Calmix is een Russian Imperial Stout. Een smaakvol, zwaar bier met cacao en Naga Jolokia peper, dit was in 2007 nog de heetste peper ter wereld in het Guinness Book of Worldrecords.

Calmix BA

Martinus Calmix Barrel Aged is een krachtige, aromatische Russian Imperial stout die ruim een jaar gerijpt heeft in een eikenhouten calvadosvat. De smaak verrast je door tonen van vanille, appel en cacao.

Lager der A

Onze Lager der A is "HET" lokale ondergistende bier, wat ongefilterd en ongepasteuriseerd is.
Een lager zoals het vroeger was, veel verkocht en gedronken in de lokale horeca, 4,3 %

Nuchter

Nuchter, GPA, Groninger Pale Ale, een haver Pale Ale die lichtelijk is gedryhopped. Een geweldig fris bier met een knipoog naar het verleden. Vroeger werd er veel haver verbouwd en ook veel haverbier gedronken. Een historisch bier met een moderne touch!

Hollands Hoop

Op Hoog Hammen komen hop, hennep en hoop samen.
Verleden en toekomst gaan hand in hand
in deze nostalgische Groninger boerderij
bekend van de televisieserie Hollands Hoop.
Moutig, met een vleugje caramel.
Natuurlijk, eerlijk en ho(o)pvol!

Neipa

Zoals een eekhoorn zijn nootjes zoekt, zo zorgvuldig zijn voor dit bier de beste hopsoorten verzameld.
Talus en Citra hop geven deze Neipa een fluweelzachte body.
En een aroma van tropisch fruit en dennenhars.