JazzProSessie presenteert:
TRIO SWINGING’24

TRIO SWINGING’24 en Session in de serie JazzPro-Sessie
Diederik Idema piano, Bert van Erk contrabas en Jeroen van Olphen drums.
Ze zijn van zins hun band-naam waar te maken. Met een repertoire van topstukken uit the Great American Songbook en jazzers als Duke Ellington, Cannonball Adderley en Dave Brubeck.
Aan de piano de veelzijdige Idema. Opgegroeid met klassieke muziek ontwikkelde hij vanaf zijn zevende zijn eigen stijl met invloeden van jazz, Braziliaanse en funk-muziek. Tijdens zijn studie aan het Prins Claus Conservatorium begon hij in 1991 met de wekelijkse JazzJam@Smederij jazzconcerten en speelde op dat podium inmiddels met talloze internationaal operende jazzmuzikanten samen. Ook trad hij op in heel Europa en VS met orkesten als Dutch Palladium Orchestra, The Northern Europen Jazz Orchestra, Brasilian Soul, zijn eigen BOOM XL en nog veel meer.
Contrabassist Bert van Erk is ook ceremoniemeester van de op het concert aansluitende Pro-Session. Hij is ook te horen met zijn “Quartology”, snarentrio Cuerdas, Janssen-VanErk&Janssen, het Drie Sterren Trio, Five Brothers en op 18 februari in Brouwerij Martinus met Gershwin Songbook.
Drummer Jeroen van Olphen startte project-bands als Sexy B en De Todos Modos. Speelde in onder meer het Noordpool Composers Orchestra, de Gerard Ammerlaan Band, Rai One en Bert’s Breeze. Actueel met zijn nieuwste initiatief : de brasil-rhytms-band Serenou. Speelt ook in Van Erk’s Quartology. Hij organiseert de State of Art Sessions in de Silo in Groningen.

Zaal open: 15:30 uur

Entree: €5,-