JazzProSessie presenteert:
Tribute to the Great Piano Trios o.l.v. Frank Fiedler

Tribute to the Great Piano Trios

Celebrating the music of Oscar Peterson, Monty Alexander, Keith Jarrett and more.

Frank Fiedler speelt zijn favoriete nummers van de grote Jazz Piano Trios in een zwaar swingende bezetting met Gijs Dijkhuizen op drums en Jasper Blokzijl op piano.

Stukken die beroemd zijn gemaakt door de Piano Trios van Oscar Peterson, Monty Alexander, Keith Jarrett en andere legendarische jazzmuzikanten zullen te horen zijn. Na de concertset volgt er een korte pauze, gevolgd door de jamsessie.

Frank Fiedler was een van de oprichters van de Duitse akoestische soulband ‘tok tok tok’, toerde met hen door heel Europa en won vele internationale prijzen. De twee medemuzikanten zijn een perfecte match voor dit project, aangezien beiden een rijk portfolio hebben van swinggerichte klassieke jazz.

Jazz columniste Eddy Determeyer schreef over deze show: “De snelle opeenvolging van de noten van de leider suggereerde eerder een basgitaar dan de gebruikte contrabas. Hij speelde precies, hinkelend en zingend en in Tommy Flanagans ‘Denzil’s Best’ evoceerde hij zelfs de touch van de grote Oscar Pettiford.”

Zaal open: 15:30 uur

Entree: €5,-