Vrijdag 3 maart presenteert de akoestische prog-rock band Marjoram hun eerste studio EP ‘Closure’

Vrijdag 3 maart presenteert de akoestische prog-rock band Marjoram hun eerste studio EP ‘Closure’ in het sfeervolle Brouwerij Martinus!

Marjoram is een akoestische prog-rock formatie uit Groningen. In 2012 begint zangeres en bassiste Marike Broekema haar nummers te spelen met cellist Charles Belfor. Al snel vormen zij, samen met een gitarist en een cajonist, Marjoram. In 2015 ondergaat de band een flinke metamorfose. Frank Vleeshouwer wordt de nieuwe cajonist en Kerwin Pauptit neemt zowel gitaar- als extra zangpartijen op zich. Vanaf dat moment richt Marjoram zich meer op het maken van progressieve rock, met nog steeds het gebruik van akoestische instrumenten. De band is in 2015 en 2016 voornamelijk bezig met het schrijven van nieuw materiaal, met hier en daar een optreden. In augustus 2016 wordt de eerste studio EP ‘Closure’ opgenomen bij KUDO STUDIO in Groningen, met daarop vier kenmerkende nummers van de band.

De muziek van Marjoram is melancholisch, stevig en vol emotie. Krachtige zang met meerdere zanglijnen, bijzonder gitaarwerk, een stevige beat van de cajon, omlijst door de prachtige cellomelodieën. Marike en Kerwin luchten tijdens de nummers behoorlijk hun hart. Frank en Charles volgen hen in deze expressie bij het spelen van de nummers.

Support: Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering
Begonnen in Gouda als straatmuzikant heeft zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk-Afrika sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Roos is a singer-songwriter met eigen werk, waarbij ze invloeden uit de folk, pop, jazz en wereldmuziek tot een bijzonder eigen stijl weet te smeden.

Sinds 2011 treedt Roos Galjaard op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering in binnen én buitenland! Zo speelden zij in augustus 2012 én 2015 op het singersongwriterfestival in Kopenhagen en in mei 2013 op het melodicafestival in Aarhus, Denemarken. Ook waren zij geboekt als act op het mooie Noordfolk festival in Veenhuizen. Regelmatig spelen zij in theatertjes en huiskamers, waarbij ook de mooie teksten volledig tot hun recht komen. Live zorgen zij voor een bijzondere ervaring waarbij het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties alle ruimte geven aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello.

Aanvang 20.30 uur, en natuurlijk is de entree gratis. Tot dan!

*** De EP van Marjoram is deze avond te koop voor 5 euro, dus wees erbij en neem contant geld mee voor jouw aanschaf! ***