Radio Glasnost – Donderdag 15 Februari

Blijf op de hoogte van Brouwerij Martinus!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Invalid email address
Je kunt je op ieder moment uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Hear! Hear! Op donderdagavond 15 februari om 20:00u is in Brouwerij Martinus de eerste editie van de nieuwe maandelijkse talkshow CaféGlasnost! Een talkshow die wordt opgenomen voor de radio en de maandag erop uitgezonden op OOGradio op het tijdstip van de reguliere Glasnost-uitzending, tussen 20:00 en 21:00 uur.

De avond van 15 februari staat in het teken van de stand van de universiteit. Gastheren Anne Jan Toonstra en Jelte Posthumusontvangen verschillende gasten om publiekelijk de actuele discussie te voeren.

We duiken het verleden in met prof. dr. Klaas van Berkel (schrijver van ‘Universiteit van het Noorden. Vier eeuwen academisch leven in Groningen’) en vragen ons af waar de huidige toestand zijn oorsprong heeft. Student Meike Robaard, universitair docent dr. Pieter Boele en docent/promovendus Gerard Ritsema van Eck zijn te gast om vanuit hun perspectief te praten over onder meer de volle collegezalen, de werkdruk, de verengelsing en de kwaliteit van het onderwijs aan de RuG. Het programma wordt afgesloten met discussie tussen twee studentenfracties van de universiteitsraad, vertegenwoordigd doorWillem Noordink van Democratische Academie Groningen – DAG en Zeger Glas van SOG – Studenten Organisatie Groningen.

Het programma wordt omlijst door RuG-huisdichter Esmé van den Boom, columnist Jeroen Anneveldt en songwriter De Durk.

De talkshow is open voor publiek. Het gehele programma wordt opgenomen en zal de maandag erop uitgezonden worden op OOG-radio. Ook zullen de gesprekken online verschijnen, op de website van Glasnost, www.glasnostici.nl.

Kom langs!

Inloop: vanaf 19:00u.
Tijd 20:00 – 21:30u
Toegang gratis

Je wordt vriendelijk verzocht om uiterlijk 19:50u aanwezig te zijn op de bovenste verdieping van Brouwerij Martinus aan de Kostersgang 32-34 te Groningen.