Maarten Hogenhuis Trio – 25 januari

Maarten Hogenhuis – sax; Thomas Rolff – bass & Mark Schilders – drums

CD-tour: Mimicry

entree: €12 / €7

Maarten Hogenhuis (Leeuwarden, 1986) is saxofonist, componist en bandleider. Hij is onder meer lid van de powerjazzformatie BRUUT!, The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble (o.l.v. Reinier Baas), Krupa & The Genes en leidt daarnaast zijn eigen trio.

In 2013 won hij met zijn trio de Keep an Eye International Jazz Award in de categorieën Beste Band en Beste Solist. Het jaar daarvoor stond hij met zijn kwartet in de finale van de Dutch Jazz Competition, waar hij de prijs voor Beste Solist in ontvangst mocht nemen.

Hij genoot zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2014 cum laude zijn masterdiploma behaalde. In juni 2014 kwam zijn debuutalbum uit, waarop zowel zijn kwartet als zijn trio te horen zijn. Met zijn trio speelde hij sindsdien o.a. op het North Sea Jazz Festival, het Bimhuis, Lantarenvenster en het Grachtenfestival. Afgelopen jaar won Maarten als tweede altsaxofonist de Laren Jazz Award.

Maartens debuutalbum 4/3 werd vol lof ontvangen door de Nederlandse pers. Het album, met daarop zowel zijn trio als kwartet, was een eerste kennismaking met Maarten als componist.

Op zijn nieuwe album Mimicry is deze lijn voortgezet en heeft Hogenhuis zich met name gefocust op het componeren voor dit specifieke trio met Mark Schilders op drums en Thomas Rolff op contrabas.

entree: €12 / €7