Joost Lijbaart Trio ‘Under the surface’

Blijf op de hoogte van Brouwerij Martinus!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Invalid email address
Je kunt je op ieder moment uitschrijven voor de nieuwsbrief.

http://www.stichtingjazzingroningen.nl/

Sanne Rambags – zang, Bram Stadhouders – gitaar, electronica & Joost Lijbaart – drums, percussie

Entree: €12 / €7 (ticket verkrijgbaar voor het concert op locatie)

‘Under the Surface’ is een nieuwe Nederlandse band gevormd door drummer Joost Lijbaart (bekend om zijn werk met Yuri Honing), gitarist Bram Stadhouders (bekend van zijn werk met hetNederlands kamerkoor, Jim Black en Sidsel Endersen) en de jonge vocaliste Sanne Rambags (winnaar conservatorium talent award 2017).

Het trio ontmoette elkaar in Mei 2015 als initiatief van de Bredase stichting Beaux Jazz. Deze stichting biedt jong toptalent artistieke ondersteuning.
Voor deze eerste editie van ‘Generation Next’ stond de jonge
zangeres Sanne Rambags uit Tilburg centraal en stelde een
avontuurlijke groep samen, bestaande uit gitarist Bram
Stadhouders en drummer Joost Lijbaart. Het debuutalbum uitgekomen op Challenge Records in Maart
2017 kreeg geweldige recensies. Uitgangspunt van de groep zijn improvisatie’s waarbij sfeer, poëzie en samenspel een grote rol spelen.


De universele taal in de muziek van het trio bracht de groep dit
jaar al op grote festivals in Mali, Mexico en Nederland. Het ‘oer-element’ in de muziek van het trio blijkt veel mensen uit verschillende culturen aan te spreken. De groep speelt dit jaar nog op belangrijke festivals in China en India.


Drummer Joost Lijbaart (Amsterdam 1967) behoort tot de top van de Nederlandse jazzscène. Bram Stadhouders (Tilburg 1987) is een van de meest veelbelovende nieuwe jonge muzikanten in het Europese improvisatie circuit en heeft vele prijzen gewonnen. En Sanne Rambags (Tilburg 1994) is een van de weinige zangeressen van haar generatie die op een zeer open manier kan improviseren, soms met zelf geschreven teksten en gedichten, soms door zichzelf volledig te positioneren tussen de muzikanten. Dit geeft haar stem een instrumentale functie die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid en het spel van Lijbaart en Stadhouders.

Onder de Surface is een uniek trio van drie muzikanten uit
verschillende generaties die elkaar hebben gevonden in een
gemeenschappelijke drang om te zoeken naar ruimte en stilte door improvisatie.