Evenementen

Woensdag 7 MAART Moore / van erk / Altenberg invite PCC-Composers

http://www.stichtingjazzingroningen.nl/

Michael Moore – sax, Bert van Erk – contrabas & Steve Altenberg – drums invite Laurent Robino – altsax & Santiago Belgrano – piano.

Hoe mooi ze ook worden uitgevoerd, soms heeft u wellicht even genoeg van alle bekende jazzstandaards. Dan is dit uw kans. Vanaf vanavond begint er een nieuwe reeks concerten waarin aanstormend talent van het Prins Claus Conservatorium wordt uitgedaagd nieuwe composities ten gehore te brengen. Dit alles onder de bezielende leiding van docenten, rasartiesten en Amerikanen Michael Moore en Steve Altenberg. Dit keer samen met Bert van Erk. De genodigden zijn de Franse saxofonist Laurent Robino die eerder in Spanje studeerde en de Argentijnse Santiago Belgrano. Het belooft hoe dan ook een exotische avond te worden!

entree: €10 / €7 available in Brouwerij Martinus before the concert

 Woensdag 7 februari Jasper Blom Quartet Feat. Nils WOgram

HET JASPER BLOM QUARTET
Het Jasper Blom Quartet is een “all star bezetting” met gitarist Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink die inmiddels vier CD’s heeft uitgebracht. De composities zijn allen van de hand van Jasper Blom en bieden een electro-jazz cocktail van stijlinvloeden, met als uitgangspunt experimenteerlust, vrijheid in samenspel, effecten, funk grooves en jazzswing.

Aanvang: 20.30 Entree: €12 / €7 (studenten)

Facebook evenement: Jasper Blom Quartet Feat. Nils Wogram

21 JANUARI Trio CORTADO 

Martinus presenteert Trio Cortado (Klassiek)

Met een ongebruikelijke samenstelling van fluit, althobo en basklarinet speelt dit trio o.a. werken van Couperin, Debussy & Ravel in Brouwerij Martinus.

Locatie: Brouwerij Martinus
Aanvang: 15.30 / Entree: Gratis

17-20 januari HOUSE OF THE NORTH – EUROSONIC NOORDERSLAG

House of the North is de hub voor de Noordelijke popcultuur.

Brouwerij Martinus is tijdens ESNS de plek waar Noordelijke talenten en initiatieven samenkomen. Van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 januari 2018 vinden er overdag workshops, presentaties en borrels plaats en zullen er iedere avond en zaterdagmiddag showcases zijn van Noordelijke acts. Tot nu toe bevestigd zijn de artiesten die meedoen in Hit The North: Boyz In The Woods, Esther de Jong, FENN, Hollow Men, Katie Koss, Pendants, Saint Martinez, Sorry John en The Heck. Verder zijn er in House of the North optredens van BlackBoxRed, Broken Brass Ensemble, Ciel, Daisy, DE KAT, Hans Hanneman, I Took Your Name, It Dockumer Lokaeltsje, Ruud Fieten, Stuart Mavis, Timo de Jong en Vikings in Tibet.

House of the North is een samenwerking van: Eurosonic Noorderslag, Hit the North, Kunst & Cultuur Drenthe, Friesland Pop, POPgroningen en NDC Mediagroep.

Toegankelijkheid:
House of the North is toegankelijk met festival- of conferentiebandje voor ESNS 2018.

Tussen 17:00 en 19:00 is Brouwerij Martinus ook toegankelijk zonder ESNS bandje. Als u wilt dineren wordt echter aangeraden om vooraf een reservering te plaatsen.

* Tijden zijn nog niet definitief.

Donderdag 11 januari VANAF 20.30

‘VINYLCAFÉ Hemmes’ gepresenteerd door De Jongens Van Hemmes.

Brouwerij Martinus
Kostersgang 32-34, groningen
Aanvang: Donderdag 11 januari, 20:30

Vrijdag 22 DECEMBER VANAF 21.30

MARTINUS TAKEOVER @ Buurman & Buurman.

Vanaf 20.30.. Meer info volgt snel!

zONDAG 17 DECEMBER vanaf 15.30

AVA TRIO – Jazz in Groningen

Voor meer informatie check: https://www.facebook.com/events/1485040121591082/

DONDERDAG 14 DECEMBER vanaf 20.30

Martinus Vinyl Café x Deejay Irie

Donderdag 14 december is de 2e donderdag van de maand, wat betekent dat het weer tijd is voor het Martinus Vinyl Café!

Voor deze editie hebben we DMC World Champion 2015 en Redbull Dutch 3Style Champion Deejay Irie uitgenodigd!

Locatie: Brouwerij Martinus, Kostersgang 32-34 Groningen
Tijd: 20.00 tot ….

WOENSDAG 13 DECEMBER vanaf 20.30

Glerum OMNIBUS

http://www.stichtingjazzingroningen.nl/

Timothy Banchet – pianoErnst Glerum – bas & Jamie Peet – drums

Bassist Ernst Glerum is een opmerkelijke ster aan het Nederlandse improvisatiefirmament. Hij brengt de verrassende pianist Timothy Banchet en de al even opvallende drummer Jamie Peet mee!
Handful is alweer de vijfde album van het pianotrio Glerum Omnibus op het label Favorite.

WOENSDAG 6  DECEMBER vanaf 20.30

SJIG Trio Series: Rinus Groeneveld

http://www.stichtingjazzingroningen.nl/

Rinus Groeneveld – sax; Bert van Erk – bas & Steve Altenberg – drums

In 1969 woonde Rinus Groeneveld een concert van saxofonist Dexter Gordon in Paradiso in Amsterdam bij . Hij was die avond zo onder de indruk geraakt dat hij de volgende dag meteen besloot er zelf ook een tenorsax te kopen. Rinus is een “selftaught blues klootzak” en speelde met veel bluesy jongens, waaronder Little Willie Littlefield, Mose Allison en Eddie C. Campbell. Hij kreeg in 1985 landelijk bekendheid toen de lezers van “De Volkskrant” hem als de beste Nederlandse saxofonist verkozen. Rinus heeft een vol en rijk geluid, maar hij kan mellow als goed, dat is waarom hij is tegenwoordig één van de beste saxofonisten van Nederland, een ‘muzikant muzikant par excellence “.

ZATERDAG 25 NOVEMBER

Facebook: Nacht van de jazz

Nacht van de Jazz / http://www.stichtingjazzingroningen.nl/

John Dikeman – sax; Mark Morse – gitaar & Owen Hart – drums

Explosieve Amerikaanse freejazz saxofonist speelt op de Nacht van de Jazz!

Entree: € 12 / € 7 vanaf 22.30

Vanaf 22.30

Donderdag 19 november vanaf 15.30

Facebook: Eric Ineke’s JazzXpress

http://www.stichtingjazzingroningen.nl/

Eric Ineke – drums; Sjoerd Dijkhuizen – sax; Rik Mol – trompet; Rob van Bavel – piano & Marius Beets -bas

Hij is na veertig jaar nog steeds een van de meest gevraagde drummers van Nederland! Dank zij zijn swingende en krachtige manier van drummen, grote liefde voor de Jazz, openheid, onuitputtelijke energie en de bevlogenheid in zijn werk met jonge musici, is hij nog volop in beweging in de Jazzscene. Zijn carriere is met recht succesvol te noemen. De lijst van internationale en nationale grootheden waarmee hij in de loop der jaren heeff gemusiceerd is zeer lang. Zijn uitgebreide discografie bevat opnames met o.a. Dexter Gordon, Barry Harris, Jimmy Raney, Piet Noordijk, Rob Madna, Rein de Graaff, George Coleman, Ronnie Cuber en David Liebman.

Entree: €15,00 / €10,00 (Studenten)

Donderdag 9 november vanaf 20.30

Facebook: Martinus x VinylCafé Hemmes

‘VINYLCAFÉ Hemmes’ gepresenteerd door De Jongens Van Hemmes.

Brouwerij Martinus
Kostersgang 32-34, groningen
Aanvang: Donderdag 9 november, 20:30

Woensdag 1 november vanaf 20.30

Woensdag Trio Series: Miquel Martinez

http://www.stichtingjazzingroningen.nl/

Miguel Martinez – sax; Bert van Erk – bas & Elmer Bergstra – drums

Zondag 29 oktober vanaf 15.30

Facebook event: Klatwerk 3

De muziek van Klatwerk3 is niet onder te brengen in een hokje en dat hoeft ook niet. Naast jazz, pop- en klassieke invloeden zijn in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de wereldmuziek en de minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud. De muziek is wel te omschrijven als modern creatieve, Noord- Europese wereldjazz.

Pianist Boelo Klat is gegroeid naar een muzikale drie-eenheid met in zijn trio bassist Ruud Vleij en drummer Ancel Klooster.

Woensdag 18 oktober vanaf 20.30

Facebook event: Hopscotch

Matt Wilson – drums; Giuseppe Doronzo – baritonsax & Jorrit Westerhof -gitaar

Hopscotch is het nieuwe speelse trio bestaande uit Matt Wilson (drums), Jorrit Westerhof (gitaar) en Giuseppe Doronzo (bari sax). Spelend tussen traditie, vrije improvisatie, veel humor, hedendaagse klassiekers en berust op sterke individuele viruositeit, brengt dit trio een ervaring wat ergens ligt tussen een stand-up comedy show en een emotioneel meeslepende avond.

entree: 12 / 7 euro

Zaterdag 7 oktober 15.00 – 01.00

Groninger Bockbiertocht

7 oktober is het weer zover: de Groninger Bockbiertocht!

Door een gezamenlijk initiatief van een 6-tal cafés worden er jaarlijks meerdere activiteiten georganiseerd. De cafés zijn gestart met het organiseren van de Bockbiertocht op de eerste zaterdag van oktober. In de afgelopen jaren zijn ook de Lentebiertocht en de Winterbiertocht toegevoegd voor een jaarlijkse spreiding. Kijk hier voor meer info: http://www.brouwerijmartinus.nl/groninger-bockbiertocht-7-boktober/

Vrijdag 6 oktober vanaf 20.30

Martinus x Blokes Special
Locatie: Blokes, Poelestraat 33, 9711 PH Groningen

Vrijdag 6 oktober is Brouwerij Martinus aanwezig bij Blokes met bieren (van de tap) en la musica door CCC Soundsystem. Alle Martinus bieren zijn deze avond 3,-!

Donderdag 5 oktober vanaf 20.30

Donderdag 5 oktober is het weer tijd voor De Popronde Groningen van 2017, het grootste gratis reizende muziekfestival voor talentvolle upcoming Nederlandse acts en artiesten en natuurlijk doet Brouwerij Martinus ook weer mee als locatie!

Programma:
– 20.45 Lisa Nora
– 22.00 Banner.

Entree: GRATIS

Woensdag 4 oktober vanaf 20.30

Facebook event: Woensdag Trio Serie: Karel Boehlee

Vanaf zijn allerjongste jaren was Boehlee een revelatie in de Nederlandse jazz scene. Vanuit zijn geboorte plaats Leiden begon hij al van af zijn 16-de te spelen met diverse bands en jazz artiesten. Zijn eerste platen werden direct een succes met name in Japan. En al sinds 1989 werd hij met zijn European Jazz Trio uitgenodigd voor meerdere optredens in Japan. In de loop der jaren heeft Boehlee zich ontpopt tot een van de grootste pianisten in Nederland wat resulteerde in optredens met de allergrootsten internationale jazz musici. Zo speelt hij al meer dan twintig jaar als pianist met o.a. Toots Thielemans en Philip Catherine. Ook speelt hij vast bij onze nationale jazz grootheden Toon Roos, Fay Claasen en Trijntje Oosterhuis. Daarnaast is hij ook veel gevraagd als sessie musicus bij pop artiesten als Gino Vanelli en vele anderen.

Woensdag  27 september VANAF 20.30

Facebook event: Nunes Vaz Van Ruller & Van der Feen

Nieuwe ster aan het jazzfirmament Gidon Nunes Vaz komt naar Groningen! Jesse van Ruller en Clemens van der Feen komen mee!

De combinatie van trompet en gitaar is een die zelden voorkomt. Deze unieke combinatie bracht gitarist Jesse van Ruller en trompettist Gidon Nunes Vaz tot een samenwerking. Voor dit concert bundelen ze hun kracht met bassist Clemens van der Veen. Deze drie musici van Nederlandse bodem zullen bestaand werk op een originele wijze te gehore te brengen. Het repertoire zal o.a. bestaan uit composities van Joe Henderson, Dizzy Gillespie, Jerome Kern en Kenny Dorham.

Op zaterdag 9 en zondag 10 september organiseert de Drie Gezusters het Mossel & Craft Beer Feest. Op beide dagen kun je tussen 17:00-22:00 uur onbeperkt mosselen eten voor €12,50 per persoon, met craft beer van Martinus.

Kijk voor meer informatie op www.driegezustersgroningen.nl

Donderdag 15 juni

David Berkman Trio – Piano: David Berkman – Drums: Owen Hart – Bas: Andrea Caruso Aanvang: 21.00

ZONDAG 28 mei

Glerum Omnibus – Ernst Glerum (bas), Timothy Banchet (Piano), Jamie Peet (Drums) Aanvang: 15:30

woensdag 11 mei

Martinus LIVE presenteert Joost Swart Trio. 20.30 t/m 22.15

Check voor meer info: https://www.facebook.com/events/659349794254293/?fref=ts

Vinylcafé Hemmes vanaf 22.15!

Donderdag 20 t/m zaterdag 22 april

Brouwerij Martinus is aanwezig op Bierfestival Groningen

Zondag 16 april

Stichting Jazz in Groningen presents: KUHN FU! Aanvang 15.30
Bekijk hier het: Facebook evenement

Zondag 9 april

JORIS POSTHUMUS: TOKYO’S BAD BOYS – 9 APRIL

Woensdag 5 april

MARTIJN VAN ITERSON TRIO – 5 APRIL

Donderdag 30 maarT

Martinus Vinyl Club x Andereas Bergmann

FB Evenement: https://www.facebook.com/events/1254393024615037/

Zondag 26 maart

MARTINUS X NNO BLEND – 26 MAART

Donderdag 2 maart

Zondag 26 februari

Vrijdag 10 februari

Donderdag 9 februari

WOENSDAG 11 januari t/m zaterdag 14 januari 2017

EUROSONIC NOORDERSLAG – KLIK HIER VOOR het PROGRAMMA OF KIJK OP FACEBOOK

ZONDAG 27 NOVEMBER 2016

Martinus LIVE: Bé Meiborg Trio

Aanvang: 16:00

Meer info: Facebook event

Vrijdag 25 NOVEMBER 2016

Martinus x Spieghel / Subsonic

Tijd: 20:00 t/m 01:00

Locatie: De Spieghel

Info: Facebook event

Donderdag 24 november 2016

Martinus Vinyl Club x Nathan Homan

Aanvang: 20.00

Voor meer info: Facebook event

ZONDAG 20 NOVEMBER 2016

Martinus LIVE: Gipsy Swings

Aanvang: 15:30

Voor meer informatie: Facebook event

Donderdag 14 juli 2016

Bierbrouw & Speciaalbier mini-symposium

Aanvang: 17:00

Voor meer informatie: Facebook event

ZONDAG 10 JUlI 2016

Spring Afrobeat Ensemble

Aanvang 16.30

Voor meer informatie: Facebook event 

ZONDAG 26 JUNI 2016

Lennart Smidt Trio

Aanvang: 16.30

ZONDAG 19 JUNI 2016

Jorge Castañeda Trio (Jazz)

Aanvang: 16.30

ZONDAg 12 JUNI 2016

Floriana Foti Quartet

Aanvang: 20.30

ZATERDAg 11 juni JUNI 2016

Martinus LIVE: Cuso Martelo Quintet

Aanvang: 20.30

WOENSDAG 8 JUNI 2016

Martinus LIVE: Stefan Goranov Quartet
aanvang: 20.30

ZONDAG 5 juni 2016

Martinus VINYL presenteert DJ Ray Koocks

Aanvang: 15.30

ZONDAG 29 MEI 2016

Martinus LIVE presenteert Martin Majorov Quartet

Aanvang: 16.30

Zaterdag 28 MEI 2016

Martinus LIVE presenteert The Machetazo

Aanvang: 20.30

DONDERDAG 26 MEI 2016

Martinus Vinyl Club – Jan & Jan van Elpee

Aanvang: 20.00

ZONDAG 22 MEI 2016

 Aanvang: 16.30

 

ZONDAG 15 MEI 2016

Martinus LIVE presenteert Ernesto Larcher Quintet

Aanvang: 16.30

ZONDAG 8 MEI 2016

Martinus LIVE presenteert Humphrey & The Farmers

Aanvang: 16.30

ZONDAg 1 MEI 2016

Martinus LIVE presenteert Lara Quartet.
Aanvang: 16.30

Zaterdag 30 APRIL 2016

Presentatie prijswinnende IPA: Ciprianus. Gebrouwen in samenwerking met Crans Craft Beer.

Aanvang: 15.30

Donderdag 28 APRIL 2016

Donderdag 28 april is het weer tijd voor de Martinus Vinyl Club!
Aanvang: 20.00

WOENSDAG 27 APRIL 2016

Woensdag 27 april (Koningsdag) komt Dani Pozo 4tet spelen in Brouwerij Martinus.
Aanvang: 20.00

ZONDAg 10 APRIL 2016

Zondag 10 april is er weer live muziek in de brouwerij! Vanaf 15:30 zal Silk, Copper & Plastic prachtige jazz komen spelen.

Locatie: Brouwerij Martinus, Kostersgang 32-34.
Aanvang: 15.30
Speeltijd: 15.30 – 16.15 & 16.30 – 17.15
 
Silk, Copper & Plastic:
Suzana Laşcu – voice
Tim de Vries – saxophone
Antisia Machneva – piano

Zaterdag 9 april 2016

Bierfestival Groningen
Martinikerk
13.00 – 17.00 uur
19.00 – 23.00 uur

Vrijdag 8 april 2016

Bierfestival Groningen
Martinikerk
19.00 – 23.00 uur

DONDERDAG 31 MAART

VANAF 20.00 UUR

Donderdag 31 maart is de de Martinus Vinyl Club er weer! Deze keer zijn De Jongens Van Hemmes te gast. Er is ook weer gelegenheid om eigen meegebracht vinyl te draaien of om je vinyl te wassen! Je kunt ook gewoon lekker kletsen onder het genot van een biertje.

ZONDAG 20 MAART

VANAF 15.30

Aankomende zondag is het weer tijd voor heerlijke live muziek in Brouwerij Martinus! Vanaf 15.30 zullen Joost Dijkema & Melle Leijten volksmuziek, country en blues komen spelen.

ZATERDAG 19 MAART

VANAF 20.00 UUR

Gosia Julia Maj is a singer/songwriter, composer and arranger from Poland. Gosia has a beautiful voice which she uses to tell her stories and improvise over jazz standards. Together with great musicians she created her own project, Gosia Julia Maj and Friends. This time she will perform in a quartet, playing couple of jazz standards mixed together with her own compositions. Through this performance, Gosia together with friends, will bring concept off jazz music closer to her audience.

Gosia Julia Maj – vcls
Jorge Castaneda Valenciado – pno
Ilias Karkavelias – dbass
Mikel Urretagoiena – drms

Zondag 21 Februari

Jazz & Franse Chansons
Door Hiske Oosterwijk & Esat Ekincioglu
Aanvang: 16:30

Vrijdag 15 JANUARI

Excelsior
13:00 Hydrogen Sea
14:00 Yorick van Norden
15:00 Ciaran Laverey
16:00 Tourist LeMC
17:00 Douglas Firs
Freesonic
20:30 Tamarin Desert
21:30 Ten Years Today
22:30 Creepy Karpis

DONDERDAG 14 JANUARI

Excelsior
13:00 The Parrots
14:00 Amber Arcades
15:00 The Academic
16:00 And the Golden Choir
17:00 Otherkin
DJ showcase
20.30 Martijn Swierstra AKA DJ Tjubashine
20:50 Mononoid
21:30 Nathan Homan – DJ
22:10 BDKR
22:50 Wouter Beek

WOENSDAG 13 JANUARI

Woensdag 13/1
Excelsior
15:00 Svavar Knutur
16:00 Middlemist Red
Freesonic
20:30 Hans Hanneman
21:30 Ernesto Lacher
22:30 The New Poor

Zondag 13 december

Excelsior Eurosonic tryout
Brouwerij Martinus
15:00 – 18:00

zaterdag 12 december

Lancering Martinus Tripel
Brouwerij Martinus
17:00 – 20:00

Zaterdag 21 november 2015

Letsgro festival
Gratis rondleidingen door de brouwerij
15.00, 17.00 en 19.00 uur

Zaterdag 7 november 2015

7e Noordelijk SpeciaalBierfestival Groningen – Pint
Grand-café “het Heerenhuis”
14.00 – 23.00 uur

Zondag 25 oktober 2015

Werkman Parade
Vanaf 13.00 uur werkt kunstenaar Rieuwerd Tillema
live in de brouwerij!
Het werk blijft tentoongesteld tot 1 november

Zaterdag 3 oktober 2015

Waddendag Groningen
Damsterplein
12.00 – 20.00 uur

Vrijdag 2 oktober 2015

OktoberFest
EMG Faktors
Groningen
17.00 – 02.00 uur