Eric Ineke’s JazzXpress 19 november

Blijf op de hoogte van Brouwerij Martinus!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Invalid email address
Je kunt je op ieder moment uitschrijven voor de nieuwsbrief.

http://www.stichtingjazzingroningen.nl/

Eric Ineke – drums; Sjoerd Dijkhuizen – sax; Rik Mol – trompet; Rob van Bavel – piano & Marius Beets -bas

Hij is na veertig jaar nog steeds een van de meest gevraagde drummers van Nederland! Dank zij zijn swingende en krachtige manier van drummen, grote liefde voor de Jazz, openheid, onuitputtelijke energie en de bevlogenheid in zijn werk met jonge musici, is hij nog volop in beweging in de Jazzscene. Zijn carriere is met recht succesvol te noemen. De lijst van internationale en nationale grootheden waarmee hij in de loop der jaren heeff gemusiceerd is zeer lang. Zijn uitgebreide discografie bevat opnames met o.a. Dexter Gordon, Barry Harris, Jimmy Raney, Piet Noordijk, Rob Madna, Rein de Graaff, George Coleman, Ronnie Cuber en David Liebman.

The Eric Ineke JazzXpress

In 2006 gestart en nog steeds ‘going strong’, The Eric Ineke JazzXpress. Een gouden greep van Eric Ineke. Dit meesterlijke quintet met zijn roots in de Hard-bop ,maar met een knipoog naar nu, bestaat uit pianist Rob van Bavel, contrabassist Marius Beets, tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen en het Braziliaanse trompet talent Rodolfo Fereira Neves die inmiddels Rik Mol heeft vervangen. De band heeft reeds verschillende optredens gedaan in Nederland, Belgie en Duitsland en speelde met veel succes op diverse grote festivals waaronder het North Sea Jazz Festival en het European Jazz Festival in Athene. Inmiddels heeft dit quintet

drie albums op hun naam staan:

Flames ‘n’ Fire, het ‘debuutalbum’ van deze JazzXpress, verschenen in 2006 ( Daybreak/Challenge)

For The Love of Ivie – a tribute to Ivie Anderson, een waardig tweede album, waarbij ook gastsolisten de Amerikaanse zangeres Deborah Brown, trombonist Bart van Lier en altsaxofonist Benjamin Herman zijn te horen.( Daybreak/Challenge)

Xpressions in Time, is inmidels het derde album van The Eric Ineke JazzXpress en tevens de kroon op Ineke’s in 1968 gestarte professionele loopbaan.( Daybreak/Challenge)